top of page

Vdekje dhe tirani


Vdekje dhe tirani

Astrit Lulushi


O i keq mos u kreno

Megjithëse të tmershëm

Të fuqishëm disa të quajnë,

Sepse nuk je;

Ata që mendon se i mposht

Nuk do të mund t’i shuash;

Gjatë lodhjes dhe gjumit

Kur befas shfaqesh ëmbël,

Njerëzit i bën të kënaqur

Shpirtrat e tyre dorëzohen

Dhe shpejt më të mirët

Pa jetë, i merr me vete.

Ti je skllav i fatit e shansit,

Dhe i njerëzve të dëshpëruar,

I shoqëron në luftë e sëmundje,

Hija e zbehtë që veshin

Ata i bënë më të dobët,

Më mirë se goditja jote;

Pse krenohesh?

Nga ky gjum letargjik

Njerëzit do të zgjohen,

Dhe ti nuk do të jesh më

Vdekje, do të vdesësh.

15 views0 comments

Kommentare


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page