U nda nga jeta kompozitori Prof. Fahri Beqiri


Fahri Beqiri (1936-2021)Sot u nda nga jeta kompozitori, Prof. Fahri Beqiri.

Të qoftë dheu i lehtë, i dashur profesor! Qofsh i kujtuar jo vetëm nga familjarët e miqtë e tu, por edhe nga mijëra adhurues te muzikës së mirrefillet shqiptare !

Fahri Beqiri (1936-2021) ishte kompozitor shqiptar dhe ish-profesor në Universitetin e Prishtinës, Departamenti i Muzikës. Fahri Beqiri u lind në ish-Jugosllavi dhe u diplomua në kompozim në Universitetit të Arteve në Beograd, Serbi, ku ai ka studiuar në klasën e kompozitorit të shquar Enriko Josifi. Beqiri ishte mëimdhënës në Universitetin e Prishtinës në Fakultetin e Arteve për tridhjetë vjet.

67 views1 comment

Shkrimet e fundit