top of page

U DASHKA DHE I LIGU


U DASHKA DHE I LIGU


U grindën keq dy burra në katund

Dhe s’folën, gjersa thinjat i mbuluan

Ua ndrydhi vreri shpirtin gjer në fund

Dhe pse një dorë fatet na i shkruan


I pari ecte rrugës me kadrëm

Ngadalë, se vitet shkopin e rëndonin

Pengohet paq dhe gjurin keq e shëmb

E sytë e lodhur qiellin kërkonin


Pas tij afrohet tjetri, inatçi

Por ndjeu dhimbje, dorën ja afroi…

U ngrit ngadalë, rrotull s’kish njeri;

U dashka dhe i ligu,- tha, dhe shkoi!

29 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page