TRE POEZI


MYSLIM MASKA

                               TRE POEZI

                 NJË ZË TË GJALLËVE…

            Tek varri i një vogelusheje

Është floku im kjo tufë bari

                         M’i kreh era,

               M’i lyen hëna

   M’i lan shqota .

    Mos m’i shkelni, ju lutem

                         Jam e re,

         E bukur,

                         Jam e gjalllë akoma…

    Kam frike. Jam vetem, Ju dua!...             

   GJË E BUKUR THASHË…

Nga ç’mjegull dole ti?

Për gjëmën kur të thanë:

 Se kjo botë e pistë

  Po më ha të gjalle!

       Kush të solli ty

Ëngjëll qe a djall?

                                      Sa të pashë në sy,

                                      U bëra dritë dhe varr.

                                      Po kur puqëm buzët,

   Qeshi universi.

                                      Gjë e bukur thashë,

                                      Tani le të vdesim…   

       MËZI  I BARDHË

                             Në rrugicat e shpirtit tim

                              Rend e rend një MËZ i bardhë

                              Hop, i kap jelet mbi shpinë

                              Ku do më çosh vallë ?...

                               Ku po shkojmë me galop?

                               Patkonjtë nxjerrin flakë…

                               Mëzi më pa në sy me dhimbje

                               Dhe nisi të qajë…

113 views1 comment

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif