top of page

Tik-taket e fshehta


Jashtë karantine drejt punës... me ligje të tjera...

Tik-taket e fshehta

Fatmir Terziu

Në sa stinë mund të bekohemi bashkë,

ndërsa asnjërën nuk ndajmë,

në ritmin melodik të rënies së flokëve,

mes plazmës së tretur të dhëmbëve,

në sa stinë

në sa … u mbetemi peng puthjeve?

Në cilën stinë

mund të mbjellim dritë si të syve?

Në cilën stinë …

Stinët janë si gërshetat e tua fëminore

zbukurojnë kohën në çdo cep të kornizës

ku gërvisht xhamin thoni i paprerë i bishës,

tik-tak, tik-taket e fshehta,

nga vetë jeta.

Dhe koha ikën si një simbolikë eksplozive,

në sa stinë na duhet të dyve

në sa … t’u bëjmë rend risive?

Ndoshta në njërën prej tyre

mund të kërkojmë lirshëm kodin e melodive

të gjejmë miliona motive,

për lumturinë e fëmijëve.

E për vetë lumturinë

ne vazhdojmë të dashurohemi

në çdo stinë.

50 views2 comments

2 Comments


Hiqmet Mehmetaj

Vargje të madhërishme ! Te pershendes nga Lungomarja e Vlorës prof Terziu ! Presim te na vini !

Like

Korça Bibjana

So beautiful


Like

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page