TESTAMENT I ZEUSITZeusi interesohet nga botë e përëndive

tokën unë ua dhash të gjithë arbërorve

ua trashëgova gjuhën dhe alfabetin

dhe 15 mijë vjet kulturë pellazgo ilire

Prandaj habitem pse ikët nga Dodona

nga kryeqendra e zotave tuaj të lashtë

dhe nga faltoret tua të shenjta, pse u

larguat nga gjithë ajo pasuri për jetën

vetdorëzimi nga pushtuesi greko-aziat

u ka bërë të fyer dhe tepër të poshtruar

Prej gjakut pellazg i keni tëra të mirat

e kam thënë, jam kundër fiseve popull

gjaku im është gjak Dhemetre e i Ilirit

dhe gjak i Iperishtës që nga Atlantida

Shpresuar kam që keni mendje e duar

e do dini ta ruani at´ që ua trashëguam

si guxuat grekut t´ia leni ju pellazgjinë

e të hiqni dorë nga Morea, Athina dhe

të hiqni dorë nga Shqipëria e Platonit

Prej gjakut të diellit është çdo pore e

arbërit, o ti që i kërkon eshtrat e mi, a

i ndjen tingujt e shkronjave pellazge,

Dodona pellazgjike është mitra Ipeve!...

2

----------------------------------------------

Shqiptar zgjohu, lexoje hartën tënde

juve që nderin ua mori Greqia, dhe

në tokën tuaj grekërit bëjnë ligjin

ai poshtërim i poshtëron edhe zotat

Zeus, fati ynë është një libër i trashë

i mbushur me romak, turq e sllavë

i përgjakur me perandorë e sulltanë

i përgjakur nëpër luftërat me fqinjët

O verbëri e Evropës ç´po bën me né

me popullin më të lashtë të tokës,

në tokën shqiptare ti shpike Greqinë

për vetëvrasjen tonë të ngadalshme

Zeus, edhe në libra s´jemi aq mirë

Identiteti shqiptar i pellazgo ilirëve

as në shkolla nuk trajtohet si duhet

zvogëluar jemi më tepër se një herë

Ky vend i lashtë dhe, me kaq histori

nuk njeh origjinën pellazge, e as nuk

guxon ta bëj publike: brenda ende

kemi grekë, serbë, turq e hije të tyre,

në Çamëri, tymon flakë e Shqipërisë.

3

-------------------------------------------------

Në Dodonë, Lemn, Atikë dhe Athinë,

un´po rrëmihi dheun e së kaluarës sime

dua ta gjej arkën e testamentit të Zeusit

arkën e librave të dijësve të lashtësisë

arkën e librave të stëgjyshëve pellazgë

arkën e dorëshkrimeve dhe regjistrave

duhet të ketë një bibliotekë këtej rrotull

Ay gjak pellazg i shkronjave të shqipes

qëllon që vret nga dashuria e tij për liri!

Toka ime, atdheu i stërgjyshërve të mi

në Dodonë është mitra e shqiptarëve

vendlindja e shqipes dhe fluturimi i saj!...

Atdhe Geci - Dortmund, 01. 02. 2021

21 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif