"Telat e kitares melankolike "


Recension i romanit te autores Lela Dardha Kokona .

Nga shkrimtari Asllan Kasa .

Zonja Lela jam shum i priviligjuar dhe i nderuar qe me besuat per te dhene mendimin tim per pjesen e fundit te rromanit tuaj ne "Telat e kitares melankolike " .U fundosa ne peshtjellimin e nje ndodhie te vertete .Paraqitur me nuanca te larta artistike ne pershtatje me fjale e shprehje qe te rrembejne me pasurine dhe nuancat e nje tragjedie Shekspiriane ,po te vertete paraqitja nuk eshte vetem gervishtje per ti dhene shkelqim kesaj medalje qe kemi perpara, por te treguar realitetin e dhimbshem qe ndodh ne kete periudhe ,reale .Shkrimi juaj te mban te ngujuar se ka aftesi pershkruese dhe te ul kembekryq ne brendine e personazheve real ,qe japin emocione shpirterore duke u lemuar nga pena juaj e arte te ben qe gjate leximit te kuptosh sesa ngjyra duhen per te jetuar . Kjo eshte po thuajse jetesa jone ne ditet e sotme qe shihet larg cdo veshje e zbukurimi dhe pa dashje ne brendesi dhe ne amulli ndjenjash .


Autoria me personazhet e gjalla dhe te besushme e te kuptueshme sjell nje realitet te hidhur familjar .Ajo nuk shmanget nga natyralizmi i kohes ,i jetes, gje qe e ben shume terheqese pritmerin e rrjeshtave te meposhtme te vepres .Ashtu si ne cdo tabllo spikat kredua e autores dhe energjia e fjales .Ky per mendimin tim eshte vlere artistike dhe rrespekt per personazhet e saj .Ajo i ka bere njerezit ,personazhet e romanit , qe vijne nga rruge te gjata ne kurbet ,mbartes te drames se dhimbjes .Ajo na tregon se me kete ndodhi tragjike ,edhe guret mund te plasnin ,por qe ato kane ditur tu bejne balle duke vazhduar te mbeten per vlerat dhe dashuri per jeten dhe te ardhmen .Vepra ka shume kuptim dhe frymezim . Thjeshtesia dhe lakoniciteti ,jane tiparet me te spikatura .Duke u zhytur ne leximin e kesaj pjese te romanit ,mua me duket sikur jetoj ne mes te rralleve te personazheve te ngjarjes .Dhe kjo eshte merite dhe vlere per ju. Shpirterisht urimet per penen tende !

29 views0 comments

Shkrimet e fundit