top of page

Takimi BilderbergTakimi i ndërmjetësve të fuqisë globale i njohur si Grupi Bilderberg u mbajt në qershor 2022 për herë të parë në tre vjet. Ishte një mbledhje katër-ditore ku një sërë politikanësh të shquar, si dhe figura nga bota e industrisë, akademisë dhe financës u takuan për të diskutuar çështje të ngutshme me të cilat përballet planeti. Megjithë pasurinë e madhe dhe fuqinë kolektive të anëtarëve, të dyja mbledhjet e 2020 dhe 2021 u anuluan për shkak të shqetësimeve të koronavirusit, duke e bërë mbledhjen e sivjetme diçka si një rikthim në formë.

Ky grup ka qenë prej kohësh objekt spekulimesh për shkak të sekreteve. Ndërsa organizata është jashtëzakonisht e fshehtë në lidhje me specifikat e asaj që diskutohet, ajo është gjithashtu çuditërisht transparente kur bëhet fjalë për atë se kush do të jetë i pranishëm në ngjarje si dhe për axhendën e saj.

Sipas një njoftimi për shtyp të (bilderbergmeetings.org), takimi i këtij viti filloi të enjten në 2 qershor në Uashington DC me 120 pjesëmarrës nga 20 vende, 2/3 nga Evropa dhe pjesa tjetër nga ShBA. Edhe pse të gjithë të pranishmit janë figura të rëndësishme në sferat e tyre përkatëse të ndikimit, shumica është kryesisht e panjohur për publikun e gjerë.

Ndër temat që u shqyrtuan nga grupi ishin "rivendosjet gjeopolitike, sfidat e NATO-s, përçarja e sistemit financiar global dhe fragmentimi i shoqërive demokratike". Fusha të tjera ishin konkurrenca midis Shteteve të Bashkuara dhe Kinës në lidhje me teknologjinë, dezinformimin dhe shqetësimet shëndetësore pas pandemisë. Kuptohet gjithashtu që Rusia dhe Ukraina."fituan" një vend në listë.

Meqenëse takimet mbahen sipas asaj që njihet si Rregulli i Shtëpisë Chatham, "pjesëmarrësit janë të lirë të përdorin informacionin e marrë, por nuk lejohet të zbulohet për publikun identiteti dhe përkatësia e folësve”.

Takimi i parë i Bilderberg u mbajt gjatë vitit 1954. Organizata u themelua me qëllimin për të krijuar lidhje të fuqishme midis vendeve evropiane dhe amerikanëve veriorë. Takimi është një diskutim i fshehtë për tendencat globale me komunikim të hapur mes anëtarëve elitë të botës që kanë ndikim masiv në çështjet botërore.

Nuk lejohet të bëhen deklarata të çfarëdo lloji për shtyp në lidhje me procedimin apo atë që flitet në takim. Nuk është mbajtur asnjë procesverbal i mbledhjes dhe nuk është prodhuar apo bërë asnjë raport apo deklarata zyrtare rreth diskutimeve. Çdo gjë që mësohet në mbledhje mund të përdoret lirisht nga secili prej anëtarëve; megjithatë, askush nuk lejohet të flasë për këtë.

Është ky nivel i fshehtësisë ekstreme, që i bën teoricienët e konspiracionit të spekulullojnë se çfarë bëhet në të vërtetë në takimet e Bilderberg.

Vetëm ata që janë të ftuar lejohen të marrin pjesë në takim. Të gjithë të ftuarit shohin një rritje të madhe në karrierë pasi kanë marrë pjesë në një takim të Bilderberg. Bill Clinton mori pjesë kur ishte Guvernator i Arkansas dhe brenda një viti ai ishte President i Shteteve të Bashkuara. Toni Blair u bë kryeministër i Britanisë së Madhe, katër vjet pasi shkoi për herë të parë në takimin Bilderberg.

Bashkëthemeluesit e Grupit Bilderberg ishin dy figura historike: Princi Bernhard nga Holanda dhe Jozef Retinger i cili ishte një këshilltar politik, me origjinë nga Polonia, i cili punonte me Vatikanin.

Edhe pse gjatë gjithë jetës së tij të deri në vdekje, më 1984, Princi Bernhard pretendoi se kurrë nuk ishte nazist, një historian gjeti dokumente në Universitetin Humboldt në Berlin, që vërtetojnë se Princi Bernhard kishte qenë me të vërtetë anëtar i Partisë Naziste deri në vitin 1934 kur la shkollën për të punuar për kompaninë e madhe kimike gjermane të quajtur IG Farben. IG Farben bëri gjëra mizore në mbështetje të nazistëve, duke përfshirë prodhimin e gazit helmues që përdorej për të vrarë njerëzit në kampet gjermane të vdekjes.

Jozef Retinger ishte një agjent sekret i Vatikanit. Ai u dëbua nga vendet aleate për aktivitetet e tij në bashkëpunim me jezuitët. Më vonë, më 1949, Retinger vazhdoi punën për të krijuar Këshillin e Evropës, që përfundimisht çoi në formimin e Bashkimit Evropian

Meqenëse askush përveç pjesëmarrësve në takimet e Bilderberg nuk e di se çfarë thuhet apo bëhet, janë konsiracionistët që komentojnë.

Autori David Ike thotë se "Bilderbergerët" bëjnë punën e Iluminatit që ka për qëllim të skllavërojë të gjithë racën njerëzore.

Infowars vazhdimisht rrëfen në radio për të keqen e këtij grupi. Nga këndvështrimi i tij, gjithçka që duket se po ndodh në botë me metoda normale është në fakt rezultat i manipulimit në prapaskenë nga anëtarët e këtij grupi.

Infowars raporton se Grupi Bilderberg dëshiron të krijojë një ID në internet dhe një taksë globale për transaksionet financiare në internet dhe udhëtimet ajrore. Arsyetimi për ID-në e Internetit është se do të përmirësonte sigurinë kibernetike, do të reduktonte mashtrimin dhe do ta bënte më të lehtë marrjen e shërbimeve qeveritare. Kritikët e planit thonë se ID-ja e Internetit është një pasaportë virtuale, e cila do të heqë mundësinë e marrjes së shërbimeve të internetit në mënyrë anonime. Kjo mënyrë e "vëllait të madh" për të gjurmuar gjithçka që një person ta ketë të pamundur shprehje e mospajtimit politik.

Planet për një ID në Internet janë të ngjashme me planet për të përdorur mikroçipe të ngulitura në lëkurë si një mënyrë identifikimi personal. Çdo plan i tillë që i detyron njerëzit këto lloje të teknologjisë është një pushtim i privatësisë së tyre personale. Prandaj, kësaj ideje duhet t'i rezistojnë ata që pëlqejnë lirinë e fjalës dhe nuk duan që informacioni për gjithçka që bëjnë online të përdoret në mënyra që ata nuk e miratojnë.

Paul Warburg themeloi Këshillin për Marrëdhëniet me Jashtë gjatë vitit 1921 dhe David Rockefeller themeloi Komisionin Trilateral. Këto organizata janë të ngjashme me Grupin Bilderberg.

Anëtarët përfshijnë pothuajse të gjithë kandidatët presidencialë të SHBA-së nga të dyja partitë politike, kongresmenët, senatorët dhe zyrtarët e lartë në CIA, FBI dhe NSA. Anëtarët përfshijnë të parët e industrisë, drejtuesit e organizatave të mbrojtjes, gjyqtarët e Gjykatës së Lartë, gjeneralët dhe admiralët.

Ashtu si Grupi Bilderberg, shtrirja e anëtarëve të fuqishëm të Këshillit për Marrëdhëniet me Jashtë dhe Komisionit Trepalësh kanë ndikuar globin për dekada të tëra.

Ka shumë pak ndryshim se kush është President në Shtëpinë e Bardhë, sepse këta ndërmjetës të pushtetit janë me të vërtetë përgjegjës. Në shumicën e rasteve, pa miratimin dhe mbështetjen e tyre, nuk ka asnjë mënyrë për t'u zgjedhur.

Një tjetër bashkëthemelues i Këshillit për Marrëdhëniet me Jashtë ishte Edward Mandell House. Ai ishte këshilltari kryesor i Presidentit Woodrow Wilson. Dy gjëra me rëndēsi ndodhën nga ndikimi i Edward Mandell House. Gjatë sezonit të festave të dhjetorit 1913, kur shumë prej ligjvënësve ishin pushim, Akti i Rezervës Federale u miratua në heshtje, i cili u dha fuqinë bankierëve për të krijuar para.

Pas kësaj, Amendamenti i 16-të u ratifikua gjatë shkurtit 1914. Ky Amendament krijoi tatimin federal mbi të ardhurat në mënyrë që të kishte të ardhura tatimore për të paguar borxhin për paratë e huazuara të qeverisë nga bankierët.

Qëllimi i përbashkët i Këshillit për Marrëdhëniet me Jashtë dhe i Grupit Bilderberg është krijimi i një qeverie të vetme botërore me një sistem financiar global qendror. Të dy grupet punojnë së bashku. Këshilli për Marrëdhëniet me Jashtë punon në anën e SHBA-së, Grupi Bilderberg punon në anën evropiane.

Gjatë takimit të Grupit Bilderberg të vitit 1992, Henry Kissinger tha:

“Sot, amerikanët do të zemëroheshin nëse trupat e OKB-së do të hynin në Los Anxhelos për të rivendosur rendin. Nesër do të jenë mirënjohës. Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse atyre u thuhej se kishte një kërcënim të jashtëm nga përtej, qoftë real apo të imagjinuar, që kërcënonte vetë ekzistencën tonë. Pikërisht atëherë të gjithë njerëzit e botës do t'u luten liderëve botërorë për t'i çliruar nga kjo e keqe... të drejtat individuale do të hiqen vullnetarisht për garantimin e mirëqenies së tyre që u është dhënë nga qeveria e tyre botërore."

Ka pasur shumë raste në histori ku informacione të rreme janë përdorur për të nisur luftëra. Një e fundit ishte kur kërcënimi i rremë i Sadam Huseinit që kishte armë të shkatërrimit në masë u përdor si pretendim për luftën në Irak. Një mënyrë për të kontrolluar segmente të mëdha të një popullsie është t'i mbajtur ata në frikë dhe duke kërkuar mbrojtje nga policia ose ushtria.

Sipas Konservative Refocus podcast,

për të krijuar një ekonomi të re botërore, Bilderbergët besojnë se duhet të shkatërrojnë ato kombëtare. Ata planifikojnë ta arrijnë këtë duke shkaktuar ose një depresion të gjatë që gjeneron dekada rënie dhe varfëri ose të përdorin goditje të papritura ekonomike. Kjo do t'i lejojë ata të rivendosin ekonomitë kombëtare në një shtrirje të re me sovranitet kombëtar të reduktuar dhe efikasitet të rritur.

Grupi Bilderberg e kupton se shkatërrimi i dollarit amerikan është i nevojshëm për ta zëvendësuar atë me një monedhë botërore. Bankierët kanë gërryer vlerën e dollarit amerikan për një kohë shumë të gjatë. Një dollar vlen më pak se 2% krahasuar me njëqind vjet më parë.

Zyrtarët e qeverisë amerikane kanë qenë pjesëmarrës në këtë proces, duke krijuar një mal me borxhe që nuk mund të kthehen kurrë. Në një moment, është një siguri matematikore që borxhi i qeverisë amerikane do të jetë aq i madh sa nuk do të jetë e mundur të paguhet interesi i borxhit. Në atë moment, qeveria amerikane do të detyrohet të mos paguajë borxhin dhe Amerika do të falimentojë. Dollari amerikan do të bëhet i pavlefshëm në një skenar të tillë dhe ky do të jetë shansi për të futur një monedhë të re globale.

Për kontrollin e rritjes së popullsisë agjentët biologjikë mund të përdoren qëllimisht për të shkaktuar një shpërthim të madh sëmundjeje, e cila vret miliona. Pandemitë mund të shkaktohen nga grupe terroriste dhe gjithashtu nga procese natyrore.

Një anëtar i Bilderberg, Richard Salant, i cili ishte President i CBS News gjatë viteve 1960 dhe 1970, shpjegoi ndikimin e Grupit Bilderberg në media. Salant shkruan: "Detyra jonë nuk është t'u japim njerëzve atë që duan, por atë që ne vendosim se duhet të kenë."

Media kontrollohet nga shumë pak kompani. Qeveritë marrin pjesë aktive në censurimin e mediave, si dhe promovojnë dezinformimin nëse i shërben qëllimit të tyre. Rokfelerët, përmes kontakteve të tyre me Bilderbergët, të cilat përfshijnë CEO të kompanive të mëdha mediatike, kanë ndikim të madh mbi media. Është hipokrite që këta drejtues nga mediat kryesore të lajmeve marrin pjesë në konferencat Grupit Bilderberg dhe u ndalohet të raportojnë për ‘to.

Qëllimet e censurës së Grupit Bilderberg janë të bëhen të njohura pikëpamjet duke fshehur qëllimin e vërtetë në mënyrë që këto pikëpamje të bëhen politikë publike. Pas kësaj, ata mund t'i bëjnë presion liderëve qeveritarë dhe t'i shtyjnë ata në drejtimet që duan. Këto janë fushata propagandistike që janë krijuar me kujdes që të mbrojnë fuqinë e korporatës.

Përmes filmit dhe mediave dixhitale

Grupi Bilderberg fillon procesin për të ndërtuar perandorinë e tij me krijimin e Zonave Tregtare dhe Marrëveshjes Tregtare që përfitojnë korporatat shumëkombëshe. Ata kanë pak interes për përmirësimin e niveleve ekonomike për shtresat e ulëta për sa kohë që ka mjaft prej tyre që janë në gjendje të blejnë produktet e tyre.

Të gjitha punët lëvizin në vendet me pagat më të ulëta, pa përfitime dhe me kushte të këqija pune. Kjo u lejon korporatave shumëkombëshe të maksimizojnë fitimet. Një pajisje e thjeshtë si një smartphone që kushton rreth 20 dollarë për t'u bërë, shitet me pakicë deri në 300 dollarë amerikanë. Ishte kjo lloj strategjie që e bëri Apple një nga kompanitë më të vlefshme në botë, edhe pse punëtorët e fabrikës në fabrikën e Apple në Kinë po hidhen nga dritaret për të kryer vetëvrasje për shkak të ngarkesës së madhe të punës. Apple vendosi rrjeta vetëvrasëse jashtë nën dritaret e fabrikës, megjithatë kushtet e punës nuk ndryshuan sepse fitimet për Apple janë në rritje.

Në vendet më të pasura, ata vazhdojnë konsumizmin duke lëshuar karta krediti për konsumatorët. Ky borxh i kartës së kreditit dhe normat e larta të interesit që duhet paguar për të, skllavërojnë konsumatorin mesatar, ashtu si bankierët e Bilderberg skllavëruan qeveritë.

Një mision i Grupit Bilderberg është fundi i sovranitetit kombëtar. Formimi i Bashkimit Evropian erdhi pjesërisht nga ndikimi i jashtëzakonshëm që anëtarët e Grupit Bilderberg patën mbi vendet e tyre të origjinës për t'i bërë ata të pranonin të hiqnin dorë nga të drejtat e tyre sovrane.

Sapo vendet anëtare të anëtarësohen në BE, ato nuk kanë më të njëjtin nivel të vetëvendosjes. Rregulloret e BE-së janë nxjerrë dhe çdo vend anëtar duhet t'i ndjekë ato. Nuk ka debat të hapur publik dhe votim për asnjë çështje.

Disa nga rregulloret e BE-së mund të jenë të balancuara në mënyrë të padrejtë duke i dhënë më shumë përfitime vendeve anëtare të caktuara se të tjerat. Ky ishte shkaku kryesor i lëvizjes Brexit, e cila rezultoi në largimin e Mbretërisë së Bashkuar nga BE. Për shembull, industria britanike e peshkimit u shkatërrua nga rregulloret e BE-së, gjë që bëri që Britania të humbiste rreth 60% të industrisë së peshkimit.

Edhe pse qëllimi i Grupit Bilderberg është një qeveri botërore, ata e kuptojnë se kjo mund të arrihet vetëm një hap në një kohë. Ata kanë punuar tashmë për këtë qëllim për dekada.

Progresi i qëndrueshëm mund të shihet duke studiuar afatin historik të gjërave që çuan në formimin e Bashkimit Evropian (BE), të cilat janë:

Dhjetor 1951, gjashtë vende formuan Komunitetin Evropian të Qymyrit dhe Çelikut.

Mars 1957, gjashtë vende nënshkruan Traktatin e Romës për të formuar Komunitetin Ekonomik Evropian (ECC) dhe një traktat të dytë për të formuar Komisionin Evropian të Energjisë Atomike (EAEC).

Tetor 1957, Gjykata Evropiane e Drejtësisë u formua për të trajtuar mosmarrëveshjet tregtare.

Maj 1960, shtatë vende formuan Shoqatën Evropiane të Tregtisë së Lirë.

Korrik 1967 ndodhi bashkim i EAEC, ECSC, me Komunitetin Ekonomik Evropian (EEC).

Gjatë vitit 1968, Bashkimi Evropian Doganor u formua për të hequr detyrimet dhe për të vendosur taksat uniforme të importit për vendet e BEE.

Në 1978, u krijua Njësia Evropiane e Monedhave (më vonë u ndryshua në Euro).

Traktati i Mastrihtit i shkurtit 1992 për krijimin e BE-së më 1 nëntor 1993 dhe euro filloi të qarkullonte në janar 2002. Eurot janë tani monedha zyrtare e 16 nga 27 shtetet e BE-së.

U deshën mbi 50 vjet që anëtarët e BE-së të humbnin sovranitetin e tyre. Deri në 80% të ligjeve evropiane tani krijohen nga burokratë pa emër, të pazgjedhur që punojnë në Luksemburg ose Bruksel. Bilderbergerët janë jashtëzakonisht të durueshëm në arritjen e qëllimeve të tyre afatgjatë.

Sipas blogspot.com, David Rockefeller filloi të punojë për Unionin e Amerikës së Veriut gjatë viteve 1980. Ai u takua me Presidentin Ronald Reagan së bashku me Sekretarin e Shtetit

George Schultz dhe kryetarin e FDA Paul Volker. Hapi i parë që u përpoq për fillimin e krijimit të NAU ishte bashkimi i Kanadasë me Shtetet e Bashkuara. Megjithatë, bashkimi do të ishte pa Quebekun, ku shumica e njerëzve flasin frëngjisht, sepse Rockefeller mendonte se kjo krahinë ishte problematike.

Ata u zgjodhën një kryeministër kanadez miqësor ndaj Bilderberg. Plani do të kishte sukses përveçse referendumi që Quebec të ndahej nga pjesa tjetër e Kanadasë u mposht në 1995. Vota ishte 50.56% për Quebec për të qëndruar si pjesë e Kanadasë dhe 49.44% për shkëputje.

Kjo disfatë nuk i ndali planet. Ata filluan me një marrëveshje tregtare dhe në vitin 1994 krijuan Marrëveshjen e Tregtisë së Lirë të Amerikës së Veriut (NAFTA). Më pas, gjatë marsit 2005 në fermën e Presidentit George Bush, u mbajt një takim sekret midis Bushit, Presidentit të Meksikës Vincente Fox dhe Kryeministrit të Kanadasë Paul Martin. Ata nënshkruan marrëveshjen për të formuar Bashkimin e Amerikës së Veriut (NAU).

Plani i tyre ishte të krijonin në mënyrë të fshehtë NAU-në pa përfshirë legjislacionin e ndonjë prej tre vendeve dhe të zbatonin planin e bashkimit me forcë ushtarake nëse ishte e nevojshme. Ata planifikuan të ndryshonin monedhën e Amerikës së Veriut pa kufij në "Amero".

Planet sekrete u zbuluan dhe pasi kjo përpjekje u bë e ditur publikisht, planet u ndalën; të paktën për momentin.

Sipas unionminds.com, mes emrave për takimin e Bilderberg të qershorit 2016, është e lehtë të shihet se rreshtimi i Grupit Bilderberg ishte prapa kandidimit të Hillary Clinton për president të Shteteve të Bashkuara. Senatori Lindsey Graham, kritik i Trumpit, ishte në atë takim së bashku me Hillary Clinton.

Fushata e Donald Trump përfshinte shumë fjalime kundër globalizmit dhe heqjen qafe të atyre që ai i quajti marrëveshje të këqija tregtare si NAFTA. Trump premtoi gjithashtu të ndërtojë një mur të madh për të ndarë SHBA-në nga Meksika, që është pikërisht e kundërta e asaj që duan Bilderbergerët. Meqenëse Trump nuk duhej të shkonte në Grupin Bilderberg për financimin e fushatës, ai ishte në gjendje të thoshte gjëra të tilla.

Dy javë pas takimit të qershorit 2016, Grupi Bilderberg u përball me një tjetër pengesë kur Britania e Madhe votoi për t'u larguar nga BE. Grupi Bilderberg është në proces rigrupimi, por sigurisht që nuk është ndalur me planet e vazhdueshme për të arritur qëllimet.

Grupi Bilderberg mbështeti formimin e BE-së dhe planifikon të bëjë më shumë. Planet për të formuar Bashkimin e Amerikës së Veriut që do t'i bashkohej Kanadasë, SHBA-së dhe Meksikës, ndryshuan kur Trump erdhi në pushtet me qëllimin për të ndaluar plane të tilla. Presidenti Trump nuk e kishte idenë se sa i fortë është Grupi Bilderberg dhe planet e tyre do të vazhdojnë të zhvillohen, megjithëse ngadalë. Ky grup nuk është i lehtë të ndalet edhe nëse disa nga themeluesit kanë vdekur.

Sipas transhumanity.net, Grupi Bilderberg po punon vazhdimisht duke rritur aftësinë e tij për të ndikuar në kulturën globale. Edhe grupet e tjera e dinë vlerën e kësaj. Kinezët kanë bërë investime të konsiderueshme në Hollywood në mënyrë që të fitojnë ndikim të mjaftueshëm mbi përmbajtjen e filmave blockbuster. Një shembull i kësaj është filmi "The Martian" ku Matt Damian luan një astronaut që është bllokuar në Mars dhe kinezët ndihmojnë në operacioni. e shpëtimit.

Grupi Bilderberg i njeh shumë mirë këto teknika. Kjo nuk ka të bëjë me censurën, e cila është duke përjashtuar përmbajtjen, kjo metodë ka të bëjë me ndikimin për të përfshirë përmbajtjen në filmat kryesorë të suksesshëm që shihen nga miliona në mbarë botën.

Disa nga regjisorët kryesorë të Hollivudit janë me interes për Grupin Bilderberg. Jeff Bezos, themeluesi i Amazon është gjithashtu anëtar. Amazon po ndërton një sistem transmetimi dixhital për televizionin dhe filmat, si dhe po prodhon përmbajtjen e tyre. Të jesh në gjendje të drejtosh kulturën globale është një formë e kontrollit delikat të mendjes që mund të jetë shumë efektive.

Përmes postimit të aktivistëve

Grupi Bilderberg, i krijuar nga një ish-nazist, i pëlqen të shohë vazhdimin e luftërave të përhershme, sepse ato janë shumë fitimprurëse dhe mund të financojnë nevojat e të dyja palëve. Edhe nëse shpërthen një luftë bërthamore, ka qytete të mëdha nëntokësore që janë plotësisht të pavarura, ku elita mund të jetojë e sigurt.

Në sulmin ajror në Siri nga SHBA, u përdorën 29 raketa Tomahawk. Këto raketa kushtojnë rreth 1 milion dollarë secila. Ato janë bërë nga Raytheon. Për t'i zëvendësuar ato, Raytheon do të merrte një ri-urdhër për raketa; një kontratë me vlerë 29 milionë dollarë. Vlerësimet e kostos së Nënës së të Gjitha Bombave (MOAB) janë rreth 16 milionë dollarë secila.

Miliarda dollarë shpenzohen për luftëra dhe anëtarët e Grupit Bilderberg përfitojnë jashtëzakonisht shumë. SHBA ka qenë në shumë luftëra që nga Lufta e Dytë Botërore, sepse është një biznes i madh.

Nëpërmjet humansarefree.com,

qëllimi kryesor për anëtarët e Grupit Bilderberg është të mbajnë shuma të mëdha parash dhe të fitojnë fuqi në rritje për të dominuar përfundimisht të gjithë globin.

David Rockefeller, i cili ishte patriarku i fundit i familjes Rockefeller vdiq më 20 mars 2017. Ai ishte miliarderi më i vjetër në botë kur vdiq në moshën 101-vjeçare. Vdiq në gjumë në shtëpinë e tij në Pocantico Hills. Rockfeller sigurisht nuk la pas një botë paqësore, falë përpjekjeve të Grupit Bilderberg, Komisionit Trepalësh, Këshillit për Marrëdhëniet me Jashtë dhe shumë përpjekjeve të tjera.

Bilderbergerët e tjerë shumë të fuqishëm janë shumë të vjetër. Henry Kissinger, i cili ishte Sekretar Shteti nën administratën e Richard Nixon, është 93 vjeç. George Schulz i cili ishte Sekretar Shteti nën administratën e Ronald Regan është 96. George Soros është 86 vjeç.

Kush do ta mbushë vakumin e pushtetit kur të zhduken të gjithë këta Bilderbergerë të shkollës së vjetër? Kjo mbetet për t'u parë.

Synimi afatgjatë për Grupin Bilderberg është një botë pa kufij, pa shtete kombe, të qeverisur nga një qeveri e vetme botërore që kontrollohet nga super elita.

Nuk do të jetë e lehtë për ta arritur këtë për shkak të pabarazisë serioze të pasurisë, që dëmton shumë shtresat e mesme dhe të ulëta. Kjo shkakton trazira sociale. Për më tepër, imigrimi masiv në Evropë, lëvizja nga një vend i BE-së në tjetrin dhe përplasja e kulturave që rrjedh nga kjo është faktor destabilizues pë shumë pjesë të Evropës. Reagimi ndaj këtyre gjërave negative që duan Bilderbergët shkakton një rritje të fortë të nacionalizmit. Kjo është përgjegjëse që Brexit të pasohet ndoshta nga vende të tjera që dëshirojnë të largohen nga BE.

Megjithatë, qëllimi i Grupit Bilderberg është një qeveri botërore me një treg global. Njerëzit duhet të mbahen nën kontroll nga një ushtri e vetme botërore dhe të përdorin një monedhë të vetme globale të kontrolluar nga një bankë e vetme botërore. Qëllimi përfundimtar nuk është më pak se dominimi i plotë i botës. Çdo vit, takimi sekret i Grupit Bilderberg e çon përpara këtë axhendë në mënyrë të qëndrueshme, edhe kur përballet me pengesa.

24 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page