Simbol


Luan Xhuli

U përkushtuan poetët mbas qiellit, luleve, yjeve, diellit, erës… dhe nuk mbeti asgjë t'i vishja vargut tim… Gjeta shoqëri tek gjembat, duke kërkuar misionin e tyre mbrojtës. Shoke te ngushte u bëme dhe ata më dhuruan pa asnjë shkëmbim, pashaportën e fisit të tyre. Më bëhen mburojë ndaj lëvdatave, çmimeve të rremë, vlerave pa vlerë, dipllomave fallco, podiumeve të kalbur, ndriçimit pa dritë dhe nga dashuritë parfumuar me jargë përqafimesh… Le të jem gjemb, thashë: Jetës do ti vesh vetem blerim: gjethe, jeshil , ngjyra, frymë, sythe… Bukuria, ferrat ka ushtarë të parë… Edhe mua, gjembaçin! 7 Janar 2021

Luan Xhuli,Athine

29 views1 comment

Shkrimet e fundit