top of page

SI JAM?


Përparim Hysi

A kini parë një të sëmurë që vuan nga një lëngim i gjatë? Në këtë gjendje jam unë në kushte izolimi. Më duket sikur rreth e përqark ka veçse natë Lirinë dhe dritën e ka rrëmbyer Covidi!!!


Covidi u bë gogol apo një kuçedër me nëntë kokë - Jo. Mos dil nga dera,se ndryshe të"ha"!!! Grusht është mbledhur mbarë një botë Bota e gjallë mend po kthehet në S A H A R A!!!

Frika qendron mbi kokë si shpata e DEMOKLEUT! Njerëzit dhe, kur dalin, duhet të vënë"mëgojëza" Me viruse e helmuan botën ca"Krimba të plehut! Që duan t'i "mbrejnë njerëzit",si kuajt në karroca..

Këtë placdarmë mbi botë e shkaktuan të ligjtë Të ligjtë në botë janë veç pakica. Ka vetëm një rrugë shpëtimi:-Në pranga të ligjtë! Dhe bota shpëton nga"kriza".

Botën e prish veç heshtja e njerëzve të mirë Se të ligjtë në botë numërohen me gishta Të mirët që janë shumica mos bëjnë sehir Se vetëm kështu rifitojmë lirinë dhe dalim nga kriza.

Tiranë, 6 maj 2020

15 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page