Romani “ Murtaja “ i A. Camy .


Illo Foto, Studiues

Romani “ Murtaja “ i A. Camy .

Po i kthehem , per here te trete komenteve , per A. Camy , sepse ky shkrimtar eshte ideollog , ne kuptimin e vlerave te letersise , ne rritjen e vlerave njerezore , kur bota perjetoi invazionin nazist dhe pasojat e tmerrshme te luftes se dyte boterore , qe faktikisht ishte nje lloj murtaje ( La pesta) , qe derrdhi plumba dhe gjyle , ne vend te viruseve , qe mateshin me mikrone . Ne linjen Camy kane shkruar Cafka , Nitche … Eshte grupi i shkrimtarve , qe kane idealizuar forcen e popujve karshi diktaturave dhe pandemive . Ne te njejten kohe , jane shkrimtaret , rreptesisht te ndaluar nga censura enveriste dhe qe gjithsesi e gjeten rrugen te lexusi .

<