top of page

Revolucion


Revolucion

Astrit Lulushi


Thuhet se ndodhi revolucion. Por jo. Gjendja vërtetë vazhdon të jetë njësoj, me disa ndryshime kozmetike. Revolucioni është ai i shpirtit, i lindur nga një bindje intelektuale për nevojën e ndryshimit të qëndrimeve dhe vlerave mendore të cilat formojnë rrjedhën e zhvillimit të një kombi.

Një revolucion që synon thjesht ndryshimin e politikave dhe institucioneve zyrtare me synim përmirësimin e kushtet materiale ka pak shanse për sukses të vërtetë.

Pa revolucion në frymë, forcat që kishin prodhuar pabarazi të rendit të vjetër do të vazhdojnë të jenë vepruese, duke kërcënuar vazhdimisht procesin e reformës dhe rigjenerimit.

Nuk mjafton vetëm thirrja për liri, demokraci dhe të drejta. Duhet të ketë një vendosmëri të bashkuar për të këmbëngulur në luftë, për të bërë sakrifica në emër të të vërtetave të qëndrueshme, për t'i rezistuar ndikimeve korruptuese dhe dëshirës, ​​vullnetit të keq, injorancës dhe frikës - pjesë në kulturën tonë. Kur të pushojmë të sundohemi nga injoranca dhe frika, do të bëhemi të pakontrollueshëm. Ligjet e drejtësisë, jo rregullat, do të mbizotërojnë. Dhe një rrugë që të çon atje quhet arsimi, antifrazë e regjimit që qëllimisht e ka bërë kasaphanë a pa vlerë sistemin arsimor.

Iu bëjnë thirrje të kthehen atyre që mbarojnë studimet jashtë, kur synimi i regjimit është qartë për t’u veshur me vlerat e tyre perëndimore, ndërsa në themel mban zakonet e mësuara lindore.

12 views0 comments

Comentários


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page