NJERIUNga Skënder Sadri KAPITI

Në natën e qetë dhe të errët

Dhe me qiellin e kthjellët

Yjet duken

Që notojnë e ndricojnë

Edhe Toka lëviz e rrotullohet

Edhe nata me ditën ndërrohet

Dhe jeta pret lindjen e diellit

Që të zgjohet

Toka, parajsë për njerëzinë

Njeriu atë e sundon

Me lejen dhe me të drejtën

Që Krijuesi njeriut ato ia dhuroi

Si krijesës më të përsosur pajisur me arsye

Me arsyen

Që njeriu ta sundojë edhe veten

Me arsyen

Që të mos largohet nga Besimi

Me arësyen

Që t’ë mos braktisë moralin, ligjin

Dhe as drejtësinë

Me arësyen

Që e ruan njerinë

Prej pangopësisë së parasë

Prej egoizmit e mëndjemadhësisë

Prej mosrënies në egërsi

33 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif