NGJARJET NE CETINJE


Gjokë Dabaj


KAMBANË PËR ME E TARNDË KOMBIN SHQIPTAR PREJ JERMIT SHEKULLOR

Arma, me të cilën Sërbia e sulmoi Malin e Zi, është Kisha Pravosllave Sërbe.

Priftërinjtë nuk mund as t’i prekësh me dorë, jo më t’i vrasësh.

Se ç’është Kisha Pravosllave Sërbe, është shkruar tashmë dhe, kushdo që dëshiron të dijë, mund ta gjejë dh e ta lexojë. Me shenjtorë të rremë, ajo u themelua në tokat e Ilirisë Verilindore dhe ia doli të krijojë, pothuaj nga hiçi, kombin sërb, një nga kombet me cilësi më të zvjerdhura në botë.

Në Malin e Zi të Moçmin, Kisha Pravosllave Sërbe ka lëshuar rrënjë thuajse aksidentalisht në gjysmën e dytë të shekullit XV, përkrahur materialisht dhe në çdo mënyrë tjetër, nga një dinasti arbërore, më shumë për faj të Evropës Perendimore, sesa për faj të asaj dinastije.

Sot, ajo Kishë Pravosllave Sërbe, po i kundërvihet NATO-s, BE-së dhe kujtdo tjetër që guxon të pengojë daljen e Sërbisë në det dhe sundimin e Sërbisë mbi pjesën më të madhe të këtij gadishulli.