top of page

NGA JAM ?!


Ildije Xhemali

Në më pyet se nga jam Të përgjigjem, jo nuk di! Rrënjët shtrihen tutje, thellë Ku rënkojnë gurë, ulli


Baltë më hodhën, ligësi Plot urrejte, moj Çamëri U përpoqën dhe përpiqen Çdo e drejt' të më hiqet.


Por jam dhe Dardane Kur flamurin shoh në flak' Jam banore Ilirjane Kur rinia lahet me gjak.


Deputetin në kuvend serbie Dëgjoj, pa iu dridhur syri Flet e të drejta mbron "Shqipja s' vdes, Shqipja rron"


Pa le në Mal të Zi Deputeti, një djalë i ri Ngjan me një Shqiponjë "Ishim, jemi në tokën tonë"


Eh, nga isha e nga jam Nuk di ta them me siguri Ku flitet shqip, rrojnë me djersë Në atë sofër më bëni pjesë.

Prill 2021

81 views1 comment

1 Comment


fahri dahri
fahri dahri
Apr 30, 2021

Mirë e shpreh dhe të gjithë duhet t'ju kuptojnë qartë. Ju thoni se nuk e di nga je, që e thënë shqip, me dashuri e dhimshuri ju arrini me vargje artistike të tregoni se të gjitha trevat e Shqipërisë, për këdo që flet gjuhën e nënës (që ka të parën gjuhën shqipe) janë vendlindjet e tyre. Pra, ju dhe ne, të gjithë shqiptarët etnikë e dimë nga jemi.

Dardani, Arbëri dhe Epir, ju zonja Idlije

si atdhetare që jeni, me poezinë që lexohet, tregoni për të gjithë se pyetjes nga jemi? I përgjigjeni po vetë shumë qartë që ne jemi SHQIPTARË, që kemi trashëgimi të lashtë autoktone, lindur e rritur në këto treva, që Perëndia i ka veçuar duke i…


Like

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page