top of page

Nexhmedin Zajmi


Kurs për zvarritje

Nga Fatmir Terziu

Në fillim si paraqitje

symatësi nga dera e pasme e ardhjes

në një ndërtesë dyemnake,

rreth Adaptorit të tij,

një mjeshtër i sprovuar i zvarritjeve alpine,

shkelnin syrin e padukshëm të derës së madhe,

ku hyrjet nuk ishin më halle,

zell,

pare,

garë fitimtare,

duke përdorur një stol të mbajtur nga pesha e tij,

i porsalistuari e tërhoqi dhe Ai Ra.

I pari nga lista hapi syrin dhe nisi të qesh

por mjeshtri filloi të qajë.

Listarët u turrën duke i thënë se kjo ishte arrritje

në këtë kurs listash për zvarritje.

Madje brohoritën se ishte thyer magjia:

na ishte dhe ende na është kjo … historia.

Tiranë, Gusht – Shtator 2020

Nexhmedin Zajmi

Nga Fatmir Terziu

Nëna me sytë dritë dhe duart brumë

ngrihet një majë më shumë

se një mal

ku hija e tij e gjatë

shtryll mall në një govatë

e bojrat trazojnë fytyrën

me përkëdheljen hyjnore të penelit,

sepse portreti është

thjesht një mol në këtë kujtim

ku e lan dhe e pastron mallin.

Nëna si nënë e pafjalë lutet në Galeri

të përmallet me Nexhmedin Zajmin.

Tiranë, Gusht – Shtator 2020

35 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page