"Nata 26"


Eqerem Canaj

Poezi nga Eqerem Canaj

"Nata 26"

Kjo nate... nder tru me leviz. Ethet e termetit mbi kurriz me qendrojne.

Dhjetra trupash nen rrenoja : shpirtrat njerezore qiejve rrokullisur, gremisur, vithisur. Nen catalle hekur, gure, llac...

Bota shqiptare permbysur!

Kjo nate... Mallkuar, oj nate tmerresh! Nje vajze, nene, djale, burre... thsllesish nen rrenoja, lutur per ndihme, per jete...

Ate qe askush dot s' ua jep!

Mali dridhet permbi kurmin e saj, vajze, moj vajze!

Po mblidhen te gjithe aty, njrez dhe korba, fergellojne yjte permbi ju, kufoma.

Shqiperia me kembe, bota, gjithsesi, helmin pertypin nderdhembe... Njeri, per ty!