MOS HARRONI!


  IGINIO UGO TARCHETTI 1839 - 1869

  Iginio Ugo Tarchetti, lindi më 29 qershor 1839 - Milano, 25 Mars 1869), ishte një shkrimtar, poet dhe gazetar italian. Ai bashkëpunoi me revistat: Revistën Minimal, Gazeta për të gjithë, Java e ilustruar, Il gazzettino rosa, dhe u përpoq të nisë pa sukses një periodik të vetin, Gazetën e Vogël.
  MOS HARRONI!


  Kur puth buzën tënde të parfumuar

  vajze e dashur, nuk mund ta harroj

  që nën të ka një kafkë të bardhë.

  Kur e shtrëngoj trupin tënd të bukur pas vetes

  Nuk mund ta harroj, vajzë e dashur,

  që fshihet nën të një skelet.

  Dhe, i zhytur në vizionin e tmerrshëm,

  kudo ku prekni ose puthni, ose shtrini dorën ...

  Ndjej që kockat e ftohta të vdekjes dalin jashtë!


  Përktheu: #Faslli #Haliti

  6 views

  Shkrimet e fundit