Modu(e)li Orban
Partia qeverisëse Fidesz e vendit ka përfituar prej kohësh nga ndarjet e opozitës për të qëndruar në pushtet. Por me frikën në rritje për tërheqjen demokratike të Hungarisë, kundërshtarët e Orbanit ranë dakord të provonin një qasje sfiduese: Unitetin. Gjashtë parti politike në të gjithë spektrin politik janë zotuar të kapërcejnë mosmarrëveshjet e tyre dhe të garojnë së bashku në zgjedhjet parlamentare 2022, kur Orban do të kërkojë një mandat të katërt radhazi. Ata planifikojnë të emërojnë kandidatë të përbashkët në secilën prej 106 zonave elektorale të vendit - si dhe një kandidat të përbashkët për kryeministër. Dhe përzgjedhja e kandidatëve do t'u lihet votuesve, pasi zgjedhjet fillestare janë planifikuar për në vjeshtë.

Tani janë pesë kandidatë kryesorë që garojnë për postin e Orban. Gergeli Caraccioni, kryetari i bashkisë së Budapestit Kryetari i bashkisë 45-vjeçar i Budapestit konsiderohet si favoriti për t'u bërë një kandidat i opozitës. Caraccioni është "fituesi më i mundshëm" i zgjedhjeve paraprake, tha Ruber Laszlo, një analist në Institutin për Kapitalin Politik në Budapest. Fillimisht një anëtar i partisë Politika e Gjelbër Mund të jetë Ndryshe (LMP), Caraccioni është aktualisht bashkë-drejtues i një grupi të vogël liberal, Dialogu për Hungarinë, me mbështetjen e Partisë Socialiste. Fitorja e zgjedhjeve për kryetar bashkie në kryeqytet në 2019 kundër një kandidati të mbështetur nga Fidesz ishte një goditje për Orban. Por riprodhimi i kësaj performance në nivel kombëtar mund të jetë një sfidë.

Por riprodhimi i kësaj performance në nivel kombëtar mund të jetë një sfidë. Në një gjest për hungarezët jashtë kryeqytetit, kryetari i bashkisë njoftoi kandidaturën e tij gjatë fundjavës në Nirtas, një fshat në Hungarinë verilindore ku ai jetonte si fëmijë. Me tingullin e karinave që këndonin në sfo