top of page

Mistere


Mistere

Astrit Lulushi


Elementët e Ajrit janë të fshehur nga syri i njeriut dhe njerëzit e lashtët i referoheshin si Amenet Amenef Amen. Jo të gjitha kulturat ose fetë e kuptojnë se përdorimi Amen në fund të lutjeve vjen nga i njëjti evolucion që solli konceptet dhe ritet. Jo të gjithë njerëzit shohin atë që kanë para syve.

Universi është Hapësirë. Përtej universit nuk ka asgjë. Ata që mendojnë për Multiverse shpesh nuk arrijnë të kuptojnë se mund të ketë shumë vetëm nëse kanë një origjinë, që zgjerohet në të paktën një, pastaj në shumë. Multiverset nuk janë Botë të ndryshme, por një nga versionet e shumta të lidhura, të përafruar disi, të një versioni Universi.

Zero është një "derë" për asgjë. Yjet janë Hapësira. Aspekti i këtij interpretimi është Energjia Elektromagnetike - "Derdhësi" Yang. Balancimi është "Dhuruesi" Ying dhe të dy përmbushen. Universi dhe çdo gjë brenda tij është i vëzhgueshëm dhe i ndërlidhur. Quhej Maaf, i referuar shpesh si Maa për Qenie Universale. Sipas interpretimit hieroglifik, përgjatë rrethit janë "katër femra". Ato përfaqësojnë Katër Shtyllat e Maat, aspektin e Ligjit Universal, Njëshmërinë e Ndërlidhur. Pastaj janë tetë përfaqësimet e Heru, njohur si Horus, që janë Dita, Drita e Diellit, Orët, siç përshkruhet në detaje nga egjiptasit e lashtë në Pert Em Heru (Libri i Ardhjes nga Dita). Koncepti i lashtë i kohës është Duat, "portalet" e tranzicionit, ndryshimit. Gjumi përmendet si "Vdekja e Vogël". Horus, Orë = 12 ndarje të Duat x 2 = 24. Një Qenie që “personizon” Një, Gjithçka në Një, quhej Neter, që ka dhënë Nieri, Njeri e Neuter, Natyrë. Tregimet, Vargjet, Ritet etj janë krijuar për zhvillimin e ndërgjegjes njerëzore; besimi mito-fetar është Perëndi, Perëndeshë, Zot.

Shumë flitet, por pak kuptohen me të vërtetë qëllimet dhe përdorimet e sistemeve të lashta të njohura si Mistere, të bëra misterioze nëpërmjet injorancës, informacioneve të gabuara dhe gënjeshtrave. Një studim objektiv është gjithçka që duhet.

8 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page