top of page

Mendohu


Mendohu

Astrit Lulushi


Një shkrim i ndaluar mendohet të jetë shkëndijë që fluturon përballë atyre që kërkojnë ta shkelin; sa më larg të jetë një specialist, aq më e madhe është ekspertiza e tij. Disa zbulime - veçanërisht ato që fuqizojnë individin - mbahen të fshehta për të përfituar prej tyre. Servituti është si një raketë, e transmetuar gjatë historisë njerëzore. Zotërimi i robërisë është të bindë skllevërit se i shërbejnë qëllimit të Zotit, madje ta duan dhe ta mbrojnë robërinë e tyre. Kështu, puna kryesore në kërkimin e së Vërtetës është shembja e perdes. Fuqizimi i individit kërcënon fuqitë. Sekretet në lidhje me prodhimin e energjisë elektrike, kurat natyrale për kancerin, ciklet diellore, madje edhe fuqinë e mendjes - qëllimi është për të përçmuar çdo sfidë ndaj 'rendit' të vendosur në trup, mendje dhe shpirti. Në heshtje njerëzit me dëshirë për të ditur kërkojnë dhe zbulojnë. Ndoshta ne jemi dëshmitarë të Rilindjes së ardhshme, në të cilën miliona do të zotërojnë njohurinë që na çliron dhe na fuqizon. Mësimi vazhdon.

11 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page