top of page

MEMORJE


MEMORJE

Në mendje më erdhi klasa e parë,

i veshur me përparse, e jakë të bardhë.

Mësuesi na reshtoi na vuri në radhë,

dy e nga dy na uli në çdo bangë.

Na përkëdheli me dashuri, ëmbël na pa,

librat dhe fletoret në çdo bangë na la.

Orën e parë me abetaren filluam,

vijat e drejta, ovale ditët e parë mësuam.

Javët e muajit rrodhën dallgë-dallgë,

shkronjat e numëra, mësuam t’i shkruajmë.

Me festën e abetares e finalizuam,

alfabetin e numërat në mëndje t’i ruajmë.

Prindër dhe mësues me ne gëzonin,

semestrin e dytë këndimin do fillonim.

Mësuam të shkruajmë, të recitojmë,

me fjalët e ëmbla shqip të udhëtojmë.

E kujtoj me respekt mësuesin tim të parë,

Edhe pse tani u plaka, nuk jamë më djalë…

54 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page