Krenaria kosovareNga Skënder Sadri KAPITIJam krenar që jam kosovar,

Se e kam shpirtin shqiptar.

 Nëpër shekuj Kosova ime,

I qëndrove çdo stuhie

Mu në mes të Ballkanit

nuk të mundën kurrë barbarët e sllavit.

Jam krenar me ty, Kosova ime,

Se gjithmonë burra kombi dhe heronj

linde e rrite.

Me gjakun e tyre tokën vadite.

Kosovën, tokën dhe lirinë e shqiptarit,

Zemrën dhe shpirtin e kosovarit

kurrë se mposhti hordhia e serbit e as e sllavit.

Kosova ime:

Edhe pse të rrënuan anëembanë,

Edhe pse të dogjën e të vranë,

Ti,  Kosova kreshnike

 Qëndrove gjithmonë shqiptare

Edhe pse gjithë Europa

ishte kundër teje,

Kosovë,

Ti gjithmonë qëndrove dhe fitove

Si atdhe dhe si  dhe si komb shqiptar.

Kosovë, je zemra e shqiptarëve.

Djepi i lirisë

Je krenaria,  fjala, besa e nderi i shqiptarit,

          Amanete kwto  i ke   prej të parëve,

Prej Ilirit, Dardanit,

Arbrit dhe Shqiptarit

45 views1 comment

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif