Koment dhe apel


Koment dhe apel:

Lexoni letrat e Skënder Sadri Kapitit drejtuar Kombit!

Nga Hasan M. Shahinaj & Bedri Tahiri

(Shkrimtarë e publicistë)


Studiuesi erudit, shkrimtari, letrari, historiani filozofik e moral dhe patrioti Skënder Kapiti , ajo që vërejmë te ky intelektual i shquar i dhjetëra e dhjetëra botimeve publicistike është fakti se tematika publicistike e tij, kryesisht është tejet dhe thellësisht kombëtare dhe në të shumtën e saj letërsia filozofike-patriotike e tij është nacionaliste, gjë që të kujton edhe atë të cilën kanë bërë shkrimtarët e filozofët mendjendritur si dhe liderët e guximshëm botëror në kohët dhe epokat më të vështira kritike dhe triumfale të kombeve të tyre, ata të cilët kombet i nderojnë si baballarë të kombit.

Kjo nuk është diçka rast