"Koka e Plakut"


  Eqerem Canaj

  Poezi "Koka e Plakut" Plaku i vjeter kerrusur mbi bastun. Bastuni i vjeter dhe i shtrember, me i shtrember se plaku i qytqtit.

  Aghere qe, gdhira sapo. Do te kapte urbanin, urbanin qe vjen e shkon, capit plak shkretani.

  Bastuni perpara, hapat e tij prapa, prapa jeta e plakut - jete shatra - patra.

  Bastuni mbi asfalt : trak - trak - trak!... Kollitet plaku ndercast dhe ngerdheshet.

  Bota i nenqeshet!

  Pak, edhe pak, edhe nje kembe, borduren per ta zene.

  Bastuni trak, kollitja prape, koka shtrak: kapelen rrezon.

  Dot s'mund ta ngrere...

  C'dreq kapele e kokes se vjeter, bastunit te shtrember i pyllit te keqit!

  Castit vrullet makina... Plaku, qe kuptoi, nguton ikjen, koken te shpetoje.

  Rrotat mbi kapelen me strehe. Plaku kokerrjepur qane dhe qesh, qesh dhe qane...

  Sakaxhiu i rendomte qesh me lojen e Zotit.

  Dha kapelen, shpetoi koken, koken dhe bastune se ai i ben dem.

  Le te ishte i vjeter, qofte edhe i shtrember.

  #Eqerem #Canaj

  16 views

  Shkrimet e fundit