KLUBI I FSHATIT


  Vullnet Mato


  KLUBI I FSHATIT

  Klubi i fshatit, këtë kohë përjetimi,

  është për të rinj dhe adoleshentë,

  institucioni i vetëm me relaks argëtimi,

  ku shtyhen orët, në çdo moment.


  Aty është muzeu dhe vatra e kulturës,

  që u lanë të mbyllen, apo të prishen,

  aty të rinjtë marrin edukatën e currës,   

  aty kanë derë shkolle, xhamie, kishe.


  Klubi i fshatit, ka boll alkool rrushi,

  ka birrë “Peja” dhe uiski Evrope;

  Ka cigare të shtrenjta, duhan kaushi,

  shitës ambulant lëndësh psikotrope.


  Aty lihet trurin të marrë pyjet e malet,

  të endet bashkë me ujqër dhe derra;

  Aty, i riu, në vrap gremine nuk ndalet,

  dehumanizohet e humbet gjithë vlerat.


  Aty edukatën e pijanecit, ai ka marrë

  të bëhet kafshë, të kthehet në bishë,

  të lidhi me tel, të mbytë në rezervuar,

  xhaxheshën, që e ka mëkuar me sisë.


  Ku vemi me këtë formim të brezave,

  që e lëmë të marrë udhën e krimit,

  apo derën e burgut e të varrezave,

  në vend të brezit, të heroizmit?...


  Ku është familja, me mendjen te leku,

  ç’bën shoqëria, shteti i Pons Pilatit?

  Pret t’i nisi te italiani, gjermani, greku,

  mostrat që përgatit, klubi i fshatit?...


  #Vullnet #Mato

  24 views

  Shkrimet e fundit