top of page

Histori e zonjes SindiDhe një dite, fshehurazi, pa razi shtëpie

Dashuri kafshesh e birit, e solli në plangun e ngrohtë

Dhe shih, aty, mu nën shkallë ballkoni të fundit, e vogla

E zeza, me dy-tre plloha të bardha mbi shpinen

I ofruan supë gjedhi, tambël, meny të begatë

E një shtratë të butë foshnjesh me lara.

Rropatje mexhlisi për emërin: Liza, Beti, Meri, Sindi

e quajtën sipas një bukurosheje filmi Sindi

Endej oborrit të vogël e lirë e qetë

Pa ndalesa, si i dëshirit një fëmij

Dhe zu shtatë deri tek zonja sikur iu dha emëri.

Dhe në një fërferitje, flut,rim çavke lehte zëshem

mbronte plangun me lehje të sertë

E zonjes Hyrka i vënte putrat në krahror

Dallonte ndjesinë e saj prej mëmeje

Tek cijatte nga dash,ni i lëpinte dhe doren

E ajo: Sindi imja e dashur, zemër imja, e çorraste:

Ja, dy kokrra sarma e eshtra zogëze, këtu në pjatë.

Një dite se ç,kredhi dhe zu të rrënkoj në një cep të fshehur.

,,Ka pneumoni” e thash tek e pash në ligshti

Më pas me taxi ,,breshkë” të Lales, vrap tek veteriner Seli.

,,Inflamacion mushkrish! Ska tjetër. Duhet streptomicin.

Vete, mirrte ilaçin dhe e këthenim me taksi

I rrinte mirë! Ishte zonja vetë!

Dhe, 10 ditë në një kënd të ngrohtë kuzine.

Kaluen ditet e zonja Sindi u gjallërua. Zu hovin.

Kaluan dhe vitet dhe morri edukacion të duaj të gjithë

E të mbroj plangun ku zu shtatin.

Ardhen vitet tragjike, vitet qeniesh të krimeve

Një dite ardhi inkasant rryme. Aca nga Aleksi

Dhe ai, kumtoj lartësinë e borxhit në gjuhen e vetë dhe dorëzoj faturen.

E zonjë Sindi u qart, iu turr sert me kërcnim kafshimi

E kjo-u pyetem: askujt përveç Aces. Përse! Ç,do thot kjo!?

E kuptoj se ai vinte nga anë e armikut, një gjuhë tjetër dhe kundërmim

Që nuk përkonin me tonen

E zonja Sindi ishte betuar të mbroj plangun e vetë.

Ndodhi dhe ndjekja e dhunes në drejtime t,padijtura

E zonja Sindi mbeti në shtëpi roje e plangut.

E zonjen Sindi, tek turrej për kfashim, e vranë tek prag plangu i vetë.

Dha jeten e vetë sikur ishte betue.

E vranë monstrumet dalë këllefi njeriu.

Zonja Sindi treti trupin e vetë ku të dij sekush

Tashmë shndërruar në dhe

Por kujtimi për te mbeti,

Kujtimi për besen e saj hyri në histori.

30.06.2022 m.m.h.

33 views2 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page