HIPOKRIZIA SERBE
Nga Ryzhdi Baloku


Kohë më parë shkrova dhe e publikova në disa portale reagimin tim ndaj një rrene të madhe, të botuar në librin me titull: "Gjenocidi i shqiptarëve ndaj serbëve në shekullin 20; dokumente" (Šiptarski genocid nad srbima u 20 veku; dokumenti), me konotacion përçmues "shiptarski" e jo "allbanski", botim ky i kishës serbe, me redaktore Sllavica Radomiroviq, i cili ishte përkthyer edhe në gjuhën angleze nga Kosara Gavrilloviq, ku shkruante se libri ka 951 faqe.

Reagimin tim për të, e shkrova në katër faqe të formatit A4. Megjithëkëtë, preferova që kundër këtij libri të organizohet një konferencë shkencore me pjesëmarrje ndërkombëtare, në të cilën do të demantohej përmbajtja propaganduese e shpifjes së "gjenocidit të shqiptarëve ndaj serbëve", ndërsa Ministrisë për Kulturë të Republikës së Kosovës i sugjerova që menjëherë ta përgatisë padinë për t'ia dorëzuar UNESKO-s, kundër dioqezës "Rashkë-Prizren", për fshehjen apo zhdukjen e figurave të trashëgimisë shqiptare nëpër freskat e kishave të Kosovës.

Ndaj akuzave që ishin shkruar aty, përgjigjja ime në atë reagim ishte pos tjerash se asokohe shqiptarët s'kanë pasur fuqi as t'ia prishin "tymin e duhanit"