Gjyqi në Hagë


Prof Dr Resmi Osmani

Gjyqi ne Hage.

Ky gjyq mund te sjelle pasoja fatale:

1. Duke shpallur shtabin e pergjithshem si organizate kriminale te strukturuar, e quan edhe UÇK nje organizate terroriste.

2.Qe serbia me armatat e saj, ka bere nje lufte te drejte kunder nje organizate terroriste te organizuar ne trajten e nje ushtrie "gjoja "çlirimtare.

3. Qe nderhyrja e Natos, ishte e gabuar dhe qe i shkeputi forcerisht Serbise nje pjese te territorit te saj.

4.Qe Serbise,i lind e drejta, te rikthehet ne Kosove duke rivendosur te drejten e saj qe ju mohua nga perkrahja e gabuar e nje organizate te struktyruar kriminale.

A e kupton politika kosovare se ne çfare rreziku gjendet republika e Kosoves, deri ne rikthimin e gjendjes para viteve 90-te?