FJALA…


  Nga Perikli Shuli

  Ku ti pastroj fjalët e mia ? Lavanteria e ndershmërisë do të jetë prish, Nën gërmadha tingujsh as gjë nuk dëgjoj Veç inate të forta si dru i fildishtë.

  Enigmat e fjalës lakohen në dritën e venitur të një qiriri mes buzve ngatërrohen dhe ngjyrat si syrit nga një qerpik shikimi.

  Për ty ngela pa fjalë Se të gjitha fjalët e mira i shkriva, Mbrëmë kur fola me një vajzë E gjithçka i dhash nga dëshira.

  Por fjala kurr nuk tretet Udhëton me Gagarinin në hapsirë Dhe kur gjë të mos na mbetet Mjafton e thënë një fjalë e mirë.

  Ciklone, rrebeshe,ylbere dalin nga ti Nga ti lindin, jetë, puthje, dashuri, Nga ti moj e mjer nga ti, Nga ti linde edhe ti.

  Perikli Shuli

  3 views

  Shkrimet e fundit