top of page

Ergo bibamus*


Ergo bibamus*Ahengun

kush e shpiku vallë,

qe mbret me fron,

kalorës me kalë,

qe arixhi,

fshatar në fushë,

a, i burgosur në birucë?


Ergo bibamus!Kush veten e mbyt në aheng,

është djall pa brirë

a është poet,

është Robert Berns,

a Esenin,

është Dritëro

a është Pushkin?


Ergo bibamus!Kush qejfin bëri Perëndi,

mos ish Khajam

a Saadi,

qe biznesmen-politikan

apo nga mali

qe çoban?


Ergo bibamus!Dhe gota-gotën

prapë troket,

Ergo bibamus,

sa mijëvjet?!


*Latinisht: Le të pimë!

20 views0 comments

Commenti


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page