E donte Lenini dhe e quante poetja intelekte.


Nadezhda Lokhvitskaya-TeffiVajza e një avokati dhe profesori të njohur të së drejtës penale, Teffi lindi Nadezhda Alexandrovna Lokhvitskaya (dhe më vonë e shtoi Buchinskaya me martesë). Motra e saj ishte poetja Mirra Lokhvitskaya, dhe vëllai i saj ishte gjenerali në komandën e Trupave të Ekspeditës Ruse në Francë gjatë Luftës së Parë Botërore.


ajo ishte poete, prozatore dhe dramaturge. Teffi e mori famën e saj nga një histori e Kipling. Puna e saj u shfaq për herë të parë gjatë Revolucionit 1905 në revistat satirike Zarnitsy, Krasnyi smekh, Seryj volk dhe Signal dhe në gazetën Novaya zhizn '. Poezia e saj shpesh ndërthur temat erotike me misticizmin Lindor, duke përzier dy elemente të njohur të Epokës së Argjendit. Historitë e saj, për të cilat ajo u njoh më shumë, janë delikate dhe me humor, disi në mënyrën e Çehovit.