DY POEZI


DY POEZI

NGA MYSLIM MASKA

DIALOG…

Kujtimit të paharruar te mikut tim poet, Zoi Dashi.

_ E vrave?

-Po!

-Kë vrave?

_Veten time! (Tërë jeten s’ke vrarë asnjë zog)…

-Po pse o i bukur

Ç’i bëre ti jetës?...

-Ku di unë i shkreti!,

Mbase quajta ËNGJËLL

Të “Vërtetën”… 26- 8 – 2021. Athinë.

NjË PROSTITUTE

Bukuroshja ime, përse vallë

Të rrëmbeu djalli e të hodhi

Në greminë, nga ku asnjë e gjalllë

Dhe me ndihmë të Zotit, dot nuk doli.

Patjetër ke diçka prej Perëndie

Gjersa magjeps djemtë i lë pa mend,

Gjersa vijnë pleqtë dhe pleqërisht

Zvarriten si kërminj e të përjargin.

Bukur?! Mbi çatinë ku kaq shumë breshër bie,

Ç’punë do prishte vesa si një ëndërr?...

Po si t’ia bëj unë dhimbjes, zemrës sime,

Që s’të nxjerr dot prej llumit ku ke rënë?...

110 views4 comments

Shkrimet e fundit