"Driterimi"


"Driterimi" Poezi Ne shtrak te vetetimes kujtesen zura ne vrap, si te fundmit vegim per ty, zoti Gani! tek ai shkemb, diku mbi malet brinjehekur, nga ku, ujerat perrojeve kane rrjedhe : perplasur e perpjekur, shekujsh, lemeri : diellin e shpirtit tend derdhe, mesuesi Gani! dhe koleget e tu kahere penen e ngjyejne aty ne ujevare, mbjellin e rritin genin: gjestin, urtine, fjalen: drite nga e jotja driteri marrin: koha s'te harron - ne zemer te ka mbajt. ___________________________ *Ne kuader te Dites Boterore te Mesuesit. Mesuesi Gani Karteri, nga fshati Velce i Vlores, ai i cili perjetoi edhe ethet e vdekjes ne Kampin e Prishtines.

14 views0 comments

Shkrimet e fundit