Dobrusha ime


Bashkim Saliasi

Rrëzë Tomorrit më je Ti,

Si kurorë malet të rrinë.

Në ato pllaja me lajthi,

Unë kalova fëmijërinë.

Pranëverë është stina jote,

Plot me lule e freski.

Zogjtë vijnë në ditë shqote,

Dhe folenë e ngrenë aty.

E kujtoj verën e thatë,

Plotë me fruta begati.

Burrat janë lisa të gjatë,

Mëndje hollë, zemër flori.

Si ylberi vjeshtë e artë,

Bukuri, mrekulli.

Edhe dheu yt i lashtë,

Fsheh mistere, histori.

Gra të bukura dhe punëtore,

Duar arta shtojzavalle.

Lindin fëmij si lule bore,

Tok me burrat hedhin valle.

Ikën vjeshta e vjen dimri,

Zjarri skuq oxhakun.

Dëbora shtron qilimin,

Rakia trazon sapllakun.

Tiranë, 27.06.2020

10 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif