top of page

Distopia


Distopia

Nga Fatmir Terziu


Kjo është një lojë e vogël „argëtuese“ që ne luajmë

me shekuj

për shekujt

me shembuj...


Ju ma thyeni zemrën

dhe unë ju lë vetëm...

...lemzën.


Rrezatimi


Kontakti me sy me Ty

është si një prozhektor traktori

Ti vazhdon të më tërheqësh.


Lutja


Unë jam i sigurt deri tani

Qielli e sheh zërin tim tepër të njohur…


I kthjellët


Unë nuk shoh asgjë në ëndrrat e mia

Janë ata që më shikojnë...

nga e para,

...ëndrrat e mia të papara.


Poshtë


E di që trishtimi nuk të bën të ndihesh i ngopur

por kjo është një plotësi e tmerrshme.


Uria e papërpunuar


Festoni boshllëkun e huaj

atëherë asnjëri prej nesh nuk do të ngopet…

… thjesht kuajt.


Ankth


Përfundimet janë po aq neutrale sa ndryshimi i motit,

mos e humb.

Dimri vjen gjithmonë në fund.

15 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page