top of page

Dhurim librash...


Kadri Tarelli, shkruan:


MANASTIRI, QYTETI I SHKRONJAVE DHE LIBRIT SHQIP

Mbështetje nismës, dhurim librash për Bibliotekën shqip të Manastirit


Para do kohësh, një lajm sa i bukur e i gëzueshëm, aq edhe i pa pritur për mbarë mjedisin dhe botën shqiptare, kudo që jeton dhe punon:

Studente Ermira Selimi shpërthen nismën hyjnore për mbarë shqiptarinë: Të krijojë bibliotekën e librit shqip, në qytetin e Manastirit, duke drejtuar thirrjen: “Mos ta harrojmë Historinë, të kontribuojmë së bashku!”

E admiroj për guximin, pse jo edhe për besimin që ka në ndjesitë atdhetare të mbarë shqiptarisë, sepse qyteti i Manastirit, qyteti i Kongresit të shkronjave shqipe, meriton të ketë një bibliotekë, ku të flitet, të shkruhet dhe të këndohet shqip.

I përshëndes të gjithë ata miq, shkrimtarë, poetë dhe krijues të Durrësit dhe nga të gjitha trevat shqipfolëse, që i janë përgjigjur thirrjes, duke dërguar libra. Një veprim që meriton falënderim.


Në këtë udhëtim plot vlera, bashkohem edhe unë, duke dërguar disa libra, (tre copë për secilin nga pesë titujt e librave që kam botuar): “Misionarë në udhën e dijes”, “Kur lexoj një libër”, Hytbi Tarelli, mjeshtër i daltës dhe penelit”, (monografi), “Koha në vargje”, (poezi), dhe “Vjeshta në vargje”, (poezi).

I gjithë ky mundim bëhet i mundur, në bashkëpunim me mësuesen e pasionuar Lindita Gera-Rushiti, në shkollën 9-vjeçare “Abedin Dino”. Plazh. Durrës, e cila prej kohesh i është bashkuar nismës, duke mbledhur librat, më pas i çon në Tiranë, nga ku dërgohen për në Manastir. E gjithë kjo punë plot përkushtim atdhetarie, meriton mbështetje dhe mirënjohje. Mësuesia nuk është thjesht zanat, por më shumë mision. Edukimi atdhetar te brezat, është vepër e magjishme. I lumtur Ai, apo Ajo, që e kupton dhe e zbaton!


Urime librit shqip, në udhën drejt qytetit të Manastirit, ku lindën shkronjat shqipe, pjesë e shpirtit dhe kulturës së kombit dhe u gatua Mëvetësia e Shqipërisë!

Suksese dhe mbarësi studentes Ermira Selimi, si “Misionare e librit shqip”! Koha do të gjykojë dhe do të flasë me gjuhën e saj, si trashëgim për brezat.

Mirënjohje dhe mirëkuptim!


Kadri Tarelli

Anëtar i “Klubit të shkrimtarëve dhe artistëve. Durrës”

Mes pranvere, 2023.


42 views1 comment

1 Comment


Pershendetje dhe falenderim per kete shkrim, qe prek dhe fton te gjithe shqiptaret, qe te behen pjese e kesaj levizje, sa letrare-kulturore, aq edhe atdhetare. Ju shpreh mirenjohje! Miqesisht!

Like

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page