Dhimbja ime atdhe


Zyrafete Manaj

në korën tënde rrita ashtin t’im atdheu im i djegur dejsh flladi i poreve të mija dhimbja ime, percjellur vitesh.

ti,veç ti ma thyen mallin paluar stinëve si paja e nuseve te lashtësisë zanave që zanoheshin themeleve me qu ne vend nderin e rrënjës.

nga flladi yt njomësohem perditë e rrudhat ma vrajnë ballin t’im gravur po se pranoj dot lodhjen tënde ushujzat qe thithin damaret tuaj të lodhun rrëzuar pertokë.

ma fal dhe pak diell te lutem se veç dielli yt me diellon ah atdhe, dhimja ime rëndë të perjetojë!

15 views0 comments

Shkrimet e fundit