…dhémbjet


Kujtim nga Struga 2016: Im At Dail Terziu "Mjeshtër i Madh i Punës" dekoruar dy herë

Ëndrrat e mia

Fatmir Terziu

… dhe je çdo gjë

edhe shi, edhe diell, edhe vesë

më sjell në Kohën që rrjedh e ujtë

me ballin të mbështetur në sfondin tënd bardhë e zi

shkel qiejt ku shkel dhe Ti

me Fjalë

në skuta ku më sheh fshehtas

pas një dite të lodhshme pune

më ndje i Shtrenjti Im, më ndje

nëse jam përlotur

e ka fajin kjo poezia ime e fshehtë

që hyn ashtu e padukshme dhe troket

duke të trazuar kohën tënde të qetë.

Por unë tashmë të premtoj se përditë

do të jem vetëm me kohën që vishet nga sytë.

…dhémbjet

Fatmir Terziu

Qenka e vështirë të përjetosh se si shuhen Yjet

e di çfarë trishti?

Më duhej të rilexoja leksionet e tua të Jetës

të kuptoja ku mbetet shpirti,

edhe kur shtirem se s’ka ikje për hir së vërtetës

më duket sikur vjeshta është zëvendësuar nga dimri

gjethet nuk bien si zakonisht në shtator

ngricat dridhen ndryshe nga timbri

kur pas ditëve të fryra nga gjerbjet

sytë kanë zënë filli

të mësohen me dhémbjet…

… edhe dhimbjet papritur janë përveshur

të risjellin buzët në të qeshur.


Shënim: Babai im Dail Terziu i dekoruar dy herë nga Presidiumi i Kuvendit Popullor para se të arrestohej në Elbasan, gjyshi im nga mamaja, Shaban Sherif Sinani me motivacionin "Kundër pasurisë socialiste..."37 views2 comments

Shkrimet e fundit