top of page

Alfabeti i Heshtjes


Im Atë në një nga promovimet e librave në Tiranë

Alfabeti i Heshtjes

Fatmir Terziu

E njihja heshtjen. E njihja.

Alfabetin e Heshtjes nuk e dija!

Nuk e dija. Sa shkronja kishte,

sa të tjera mund të njihja?

E gjitha nga dhimbja, urtia, nga fjala

... nga poezia

nga e troshitura mes jetës së njerëzve

nga Ikja e Dhimbshme,

Alfabeti i Heshtjes më mbeti si nusja e ditëve të para,

ndaj struket dhe fsheh sekretet e palexuara

pas dritës,

më tutje dritë bën dhe në errësirën e madhe

kur nis e lexohet me frymën e Frymës,

kur hesht në vetminë që mpaket

ku mund të rrëfej pa zë

Botën pa kufij,

pa urrejtje,

ku do të thotë të metosh i çlirtë prej mendjes

përmes dritës në errësirën e ndritshme...

... ky ishte, është dhe mbeti Fjalori i Heshtjes.

Shenjtëria e Fjalës në ikjen e Atjetejshme.

38 views10 comments

10 Comments


Pajtim Xhelo

E veçantë, komplimenti!

Like

Timo Merkuri

Shume e bukur, shume e ndjeshme. Rruga e dhimbjes paska dhe shtigje te trendafilta. Urime.

Like

Vedat Shehu

Alfabetit te heshtjes dhe te shkrimit te Shqiptarise, lavdi, i dashur dhe inderuar Fatmir Terziu.

Like

Mirela Çërraga Karabina

Alfabeti heshtjes...

Like

Tatjana Serreqi

Perjetesisht ne zemren tende, babai, permes kujtimeve te bukura te perjetuara se bashku, Fatmir. Te pershendes

Like

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page