A e dini se …?!


A e dini se …?!


Romani u quajt artileria e rëndë në vitin 1975. Dhe pse? Fakti është punë numrash. Nga viti 1945 gjer në vitin 1965, pr gati 20 vjet u botuan 13 romane. Dhe nga qershori i vitit 1963 u botuan 54 romane që i binte 27 romane në një vit. Duke parë shifrat shihet qartë se në një vit është shkruar dhe botuar sa dyfishi i 20 viteve të mëparshme. Romanet u botuan më së shumti nga këto shkrimtarë: Sterjo Spasse me romanin „Zgjimi“; Jakov Xoxa me romanin „Lumi i vdekur“; Fatmir Gjata me romanin „