top of page

Pakt


Dehje

Nga Fatmir Terziu

Disa buzëqeshje janë magnituda gënjeshtre.

Sytë ikin prej tyre

në xhirron e fundit të Bulevardit

ku kafja Ekspres ka mbetur mes buzëve

shenja e fundit

ndaj ndjej ende kohën kur krihem

me mirëmëngjesin e rrezeve në shesh

ndërsa udhëtoj në këto vargje

me buzët vesh më vesh.

Jam aty teksa ndodh të buzëqesh

disa buzëqeshje janë gabime të poetit. Ju do të

korrigjoni gabimet mes vargjeve

nëse mundeni. Jam i përhumbur

në puthjen e ngrohtë të një konjaku,

të dergjur në buzët e ftohta,

duke transferuar buzëqeshjen e buzëve të tua

të nxehta, prush… të ngrohta.

Më korrigjoni! Jam dehur?

Jam fiksuar të digjem duke buzëqeshur.

Elbasan, kafenetë udhës së Stadiumit 2019

Adoleshenca e syve

Nga Fatmir Terziu

Gjatë gjithë gushtit,

palmat përlagen në pëlhurën e tyre,

gëzojnë,

festojnë,

shkumojnë pije të ndryshme

lakuriq, trupat e tyre,

të lodhura duke festuar.

Kjo festë zgjon vetë arsyen

e adoleshencës së syve më shumë se vapa

para Hotelit dhe Teatrit “Skampa”.

Gjatë gjithë gushtit

digjen me ëmbëlsinë e dëshiruar përmes trupit.

Shënim

Fatmir Terziu

Nëse ndodh të ndahemi nga kjo fotografi

këto ditë kujto shkrepjet e fundit

portokallat, selvitë

Unë të premtoj nuk do të vonohem

nëse humb në këtë qytet

ku zhurmat ia betonojnë përditë

venat e tij.

Dhe nëse ndodh të shfaqesh bardhë e zi

sytë do të ngjyrosin

si atë ditë

e Ti do të jesh reklama e munguar

në xhamat e ish kinema “11 Nëntorit” për një film.

Mos më thuaj që s’e di

reklama është vetëm sfond në fotografi.

E ky është thjesht një shënim

i mallit për ty...

Korab

NgaFatmir Terziu

Era. Thjesht era. Gudulisja e fushës,

një psherëtimë e gjatë e thellë,

prapë e prapë si një tegel,

çdo gjë qepet e shqepet në vend

çdo erë ka një mall

mbi një shall të mëndafshtë.

Një modë e gjallë

konkuron me legjendën e lashtë

era duke projektuar

të shpupuris në majë

klithma e Drinit në rrokadë,

sepse ecja është kaq e qetë

ne jemi veç një mision i vetëm

në këtë projekt.

Ka një lagështi të mjegullt në sytë e tu

ndërsa trupat tanë zbehen,

ne po hyjmë në atë vend të fshehtë

ku gramatika, sintaksa dhe aritmetika

nuk kanë asnjë shenjë përtej kuptimit;

është natë në Korab

akti biblik i perceptimit.

Një trilion fllade masive

fryjnë e bëhen një me erën

i dashur Korab je një grimë mes syve

kërkon të hysh me ne në një fole,

ky fllad qenka pjesë e të gjitha risive

ndërsa ëmbël, e më ëmbël na vë të flemë.

2018-2020

Pakt

Nga Fatmir Terziu

Qerpikët tanë ngjyen

si krahët e dy zogjve në një natë me shi

Ti qesh dhe buzët e tua koloviten

rathëve ku cikli i jetës riciklohet

vetëm në një Sy

etja vegjeton po aty,

njëkohësisht:

“Çfarë syri i qetë qenka ky

pa mburrje, pa drithmë në retinë!”

Dhe heshtja shkon më tutje

me një puthje mek buzët

si një bletë që thith nektar lulesh,

puthja e nxehtë lëshon tangën e rrushit

e vera mushtet në shtëmba

me gojët tona tashmë ka punë Hëna.

Dremis mbi blunë e paqtë

buzët e tua marrin një ngjyrë të re,

dhe sytë … dhe syri pushon sakaq

ku retinat kanë filluar të zgjedhin me nge

mise nga çatia lart…

… e pastaj sikur nënshkruhen një pakt

të bëj rroje vetëm një Sy në fakt…

Sarandë, Syri i Kaltër, 2019

43 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page