Liri


Liri

Astrit Lulushi


Shqiptarë!

Iu përgatitën për festë. Iu ftuan të votoni. Qëllimi i vetëm është të legjitimitojnë krimin, mashtrimin, korrupsionin, pushtetin e tyre diktaturë në vazhdim. Pse u jepni jetë? Vota është ushqimi. Dhe ju bëni gabim pas gabimi, hyni në këtë kurth të ngritur në bashkëpunim mes tyre. Spektri politik është thjesht një copë tokë e shkëputur nga e cila Hëna u formua dhe jo planet i ri siç e kishit ëndërruar. Kujtoni errësirrën që provuat, vuajtjet, frikën që jetuat, mësojini fëmijët të flasin mendimin, është e drejtë e çdo njeriu të lirë, në paqe, në kuvend dhe në luftë, se Qeveria është themeluar për të mbrojtur pronën e çdo lloji; kjo po, është qeveri e drejtë, që paanësisht i siguron çdo njeriu çfarëdo që është e tija; lirinë të dish, të shqiptosh dhe të argumentosh lirshëm sipas ndërgjegjes, mbi të gjitha liritë. Tani, a nuk e kuptoni se ku qëndron gabimi?

15 views0 comments

Shkrimet e fundit