EJA


EJA

Eja sillma fjalën e plakut të mençur,

në qoshen e oxhakut plot me prush,

sillma erën e ngrohtë të bukës së pjekur,

mos u lodh nga rruga e gjatë e imja muzë!

Futu në gjoksin tim ku fle e zgjohet ëndra,

si gur xhevahiri fshehur në arkë kujtimesh,

eja dhe tregomi të vërtetat e pathëna,

në pastë humb rruga pyet dallëndyshet!

Eja të pres si nëna fëmijët n’prag derës

pritja e gjatë që nuk më lodhi kurrë,

dimri acartë  se ndal ardhjen e pranverës,

mos u lodh nga rruga e gjatë e imja muzë!

@Xhavit Gasa

Londër 04/07/2020

35 views0 comments

Shkrimet e fundit