top of page

Blu


Fatmir TerziuButësia e qiellit blu dhe qasja baticore dhe zbaticore e Jonit dhe Adriatikut, është kaq elegante dhe e butë. Në të njëjtën kohë, aq shumë është e panjohur, dhe e pazbuluar. Është si një mrekulli. Ka kaq shumë perspektiva për të zbuluar. Joni dhe Adriatiku janë si një aventurë nga njëra anë. Nga ana tjetër është si një vend qetësues. Janë blu. Janë poshtë qiellit blu. Blu, aty Ju mund të jeni të lirë dhe të gjeni lirinë, gjithashtu. Zhurma e valëve mbi të cilat ju mund të ndiheni larg, me blunë nuk jeni thjesht në një vend të largët të imagjinatës. Ju nuk keni nevojë të keni frikë nga asgjë atje. Është vetëm blu dhe butësia e valëve mbetet një melhem që shpëton problemin nga problemet tuaja. Ju mund të gjeni dashuri dhe paqe. Ju mund të jetoni në harmoni të pastër me veten tuaj, dhe ndoshta me thesarin tuaj të çmuar, ju nuk jeni një, as vetëm, se dhe vetmia që është atje, ajo tretet tek e dashura juaj. Por jeni së bashku këtu. Është blu. Së bashku do të gjeni një rrugëdalje nga të gjitha hidhërimet tuaja, siç e bën bluja e këtyre deteve, nën blunë e qiellit. Prandaj, kur ndonjëherë nuk gjeni ilaçin për të larguar anën e errët të botës që ju mundon, mendoni për këtë vend të harmonisë së pastër. Është blu. Blu-ja ju ndihmon. Blu-ja është një ngjyrë kryesore në të gjitha modelet e hapësirës me ngjyra. Është ngjyra e dy deteve tona, dhe e qiellit, por edhe e Oqeaneve. Jo më kot simbolizon qetësinë, stabilitetin, frymëzimin, mençurinë dhe shëndetin. Është një ngjyrë qetësuese dhe simbolizon besueshmërinë. Atëherë pse jeni në mëdyshje? Kërkojeni blu-në dhe mos e braktisni atë. Blu! … dhe vetëm Blu!

81 views17 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page