top of page

JU…


JU…

Një poezi nga Myslim Maska

Jeni a s’jeni njerëz?!

Ju,

Që dje na vratë,

Dhe sot qani,

Na përkëdhelni

Pas vdekjes…

Po ç’njerëz jeni?!...

Gusht, 2022

36 views2 comments

2 commenti


Faleminderit i nderuar Poet, per komentin e mencur lakonik dhe analitik te pozise time "Ju"

Ajo qe nenevizoni: ..." se ligesia eshte pjese, ne mos me kryesorja, e " lendes" se njeriut, eshte

me se e vertete edhe sipas meje. Ndoshta, ligesia, eshte atribut i brendshem i ndergjegjes, se njeriut ose i subkoshiences se tij ne shoqerine qe jeton! ...(FATKEQESISHT). ETJ.

Edhe njehere faleminderit dhe arritje te reja ambicioze.

Me shume respekt, Mysllim Maska, Athine.

P.S.

Jam i autorizuar t'ju percjell te falat dhe falnderimin e poetit Niko Kacalidha, per komentin e poezise se tij te Fjala e Lire. Shendet, shendet, shendet! Perqafime. Myslimi.


Mi piace

Kozma Gjergji
Kozma Gjergji
23 ago 2022

Një pyetje reflektive që e bën e habitur dhe tronditur pafajësia njerëzore e munduar. Me të drejt të vret sytë shkëlqimi i rremë i varakut të hipokrizisë, po ja që ndodh, se ligësia është pjesë, në mos më kryesorja, e "lëndës" së njeriut. E shoh të shëndetëshme nëse ish dhunuesit demonstrojnë pendesë të thellë e kërkim falje të sinqertë dhe tërhiqen në heshtje e shikojnë punën e vetë. Tragjikomike është kur disa nga ata monstra prijnë përsëri të ngarkuar edhe me më shumë pushtet e pasuri dhe mbajnë "leksione" për demokracinë e nuk u japin viktimave të tyre atë që u takon, si dhe për llogari të të huajve i kanë bërë e i bëjnë gjëmat më të …

Mi piace

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page