top of page

Vajmedet…


Prof Dr Eshref Ymeri

Edhe në një këngë lirike popullore të Shqipërisë së Mesme që e ka pasë kënduar e madhja Fitnete Rexha, do të nxjerrë, që do të nxjerrë kokë egoizmi, smira shqiptare ndaj shqiptarit.

Ja:

Dy lule pas malit-ooo,

I thotë shoqja shoqes-ooo:

Ta mora bandillin-ooo…


Pra, edhe në këngë, e cila është dhe duhet të shërbejë si shërim shpirtëror, shoqja kënaqet që shoqes së vet i rrëmbeu bandillin.

Mos vdeksha pa arritur të lexoj një roman tuajin me subjekt këtë gjëmë ndëshqiptare, ku të dalin arsyet e kësaj përçarjeje tragjike me zanafillë Pellazgoilirinë.

Nga ana tjetër, mburrjet e nveritshme të shqiptarit, të cilat i përcjell në këngë labe njëfarë Golik Jaupi, servil i pështirë i Enverit, por edhe më i pështirë i kryeskizofrenit të ditëve tona :

Këto male me dëborë

Kanë përmbysur perandorë!!!

Duhet ta “dijë” Goliku se ç’perandorë "kanë përmbysur" ato male se ne të tjerët nuk dimë gjë.

44 views1 comment

1 Comment


Artur Shemaj

Te uroj shendet e pene te forte miku im i madh prof Eshrefi ,respekte dhe vleresim punes tuaj te çmuar intelektuale e patriotike

Like

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page