TRISHTIM DASHURIE
TRISHTIM DASHURIE -


NOVELË NGA MYSLIM MASKA


Kur u njoha me Ildën, kisha tre vjet që kisha mbaruar fakultetin e inxhinjerisë në degën e shpimit. Punoja në një zone rreth një orë me makinë, larg nga qyteti i vendlindjes. Ishte shtator. E shtunë. Mëngjes. Kisha marrë rrush e mollë për t’ia shpurë një shoku tim të shtruar në spital. Sa zbrita nga trotuari, aty ku kryqëzohen rrugët kryesore, një kokerr molle m’u shkëput nga letra e duke u rrokullisur nëpër boulevard, qëndroi tek këmbët e dy vajzave. Njëra prej tyre e mori në dorë e duke ma zgjatur tha:

-S’ka gjë. Ne në përgjithësi i qërojmë mollët.

-Faleminderit, - i thashë dhe e pashë drejt e në sy. Ajo u mundua t’i rezistonte vështrimit tim, por skuqja e faqeve e tradhtoi.