TRE POEZI NGA MYSLIM MASKANJË BEBE E VOCKËL…

Vogëlushes, fqinje, me shume dashuri

Mundesh ta shtrydhësh diellin?

Me qumësht drite do spërkatej jeta!

E shtrydh dot Hënën?

Me aromë limoni do dehej bota!

Pa shtrydhi buzët e të dashurës tënde,

Një bebe e vockël do lindi,

Duke cicërruar do i këndoj

Diellit dhe Hënës. ÇUPKAT…

Ç’, faj kam unë

Që çupa bukuroshe

Erdhi e më puthi thellë në shpirt?

Vdekja besoj

Është , errësirë!...

Çupkat, ndoshta,

Janë MAGJI dhe dritë…


Ë BUKURA

Tërë jetën dashurova të bukurën

Kur e putha, më vrau…

Athinë 10 – 10 – 2021.

71 views2 comments

Shkrimet e fundit