TRE POEZI


MYSLIM MASKA


BUNINI

Asnjë profet s’e pranoi vendi i tij,

As BUNININ.

U verbuan pas lulkave te ferrave

Dhe nuk e shikonin

Jaseminin.

JAM LUMË…

S’jam hundë e dashuruar pas qurrave,

As qen te gënjehem pas një zorre

As rrugaç pas fustanit të kurvave,

S’jam buf të mashtrohem prej një sorre.

Jam lumë; e dehem pas detit,

Hënë e lajthitur pas yjeve

Mal që vë kapelen e qiellit

Bilbil që qaj me erën pyjeve,

Për njerëzit që po ikin…

TI…

Ti, që ngrite zogun

Kur ra nga foleja,

Të mallkoi bota?

-jo!

ZOTI më bëri zog edhe mua,

Me kengëzat e mia

T’i këndoj Jetës…

, 4 – 1 – 2021.


123 views3 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif